{settings.product}

Levensduur van kerncentrales naar 80 jaar in VS

oktober 2018 -

Het Amerikaanse elektriciteitsbedrijf Dominion Energy heeft een vergunning aangevraagd voor de verlenging van de levensduur tot 80 jaar van de kerncentrale te Surry, Deze kerncentrale in de staat Virginia bestaat uit twee eenheden, die in december 1972 en mei 1973 opstartten. De aanvankelijke vergunning liep tot 2012 respectievelijk 2013. In de huidige vergunning is een levensduur van 60 jaar voorzien. De beide eenheden van Surry hebben een drukwaterreactor van Westinghouse met elk een vermogen van 838 MWe.
Een levensduur van 80 jaar is mogelijk dankzij nieuw beleid van de Amerikaanse vergunningverlener NRC.
Een tweetal elektriciteitsbedrijven vroeg al eerder vergunning aan voor een levensduur van 80 jaar. Dat zijn Florida Power and Light Co voor de eenheden Turkey Point-3 en -4, die eveneens een drukwaterreactor van Westinghouse hebben en de combinatie Exelon Generation en PSEG Nuclear, voor de eenheden Peach Bottom-2 en -3, die zijn uitgerust met een kokendwaterreactor van General Electric. De vestigingsplaats van Peach Bottom is in het zuidoostelijke deel van de staat Pennsylvania.
Verder is Dominion Energy doende een vergunningaanvrage voor nog een levensduurverlenging tot 80 jaar voor te bereiden voor de eenheden North Anna Power Station-1 en -2. Dominion Energy reserveert voor de benodigde renovatie van alle vier de eenheden een bedrag van in totaal US$ 4 miljard. In alle gevallen ligt het einde van de levensduur tussen 2050 en 2060.
De kerncentrale in Borssele heeft een vergunning tot 2034 en zal dan 60 jaar oud zijn.

Meer informatie: https://www.powermag.com/dominion-files-to-extend-operations-at-surry-nuclear-plant-to-80-years/

Terug naar het nieuwsoverzicht