{settings.product}

Campagne "30 000 per dag" gestart

december 2017 -

NRG is een social media campagne gestart om 30 000 likes te verzamelen. NRG is het nucleaire onderzoekinstituut in Petten, dat met de Hoge Flux Reactor (HFR) radio-isotopen voor medische en andere doeleinden produceert.

Dat aantal van 30 000 correspondeert met het aantal mensen, dat dagelijks een behandeling ondergaat met de radio-isotopen uit Petten.

De campagne is goed ontvangen en loopt inmiddels lekker. Dagelijks groeit het aantal likes en reacties op Facebook. Verschillende online media hebben het bericht overgenomen zoals adformatie en medical facts.

Medische isotopen zijn onmisbaar bij het opsporen en bestrijden van kanker. De vraag ernaar zal de komende 20 jaar hard toenemen, terwijl het aanbod afneemt. Om de wereld van medische isotopen in beeld te brengen is het platform www.30.000perdag.nl  gelanceerd. Het doel ervan – en van de bijbehorende campagne –  is om bewustzijn te creëren, dat Nederland voorop moet blijven lopen in de behandeling van kanker. Naar verwachting zal de komende 20 jaar het aantal kankergevallen met 70% stijgen. Gelukkig wordt de gezondheidszorg continu beter, mede door inzet van medische radio-isotopen. Echter, wereldwijd zijn er slechts 6 reactoren die deze isotopen kunnen produceren, waarvan er één volgend jaar sluit. De vraag naar medische isotopen neemt wereldwijd dus toe, terwijl het aanbod afneemt.

Ex-kankerpatiënten spelen hoofdrol in campagne

In de campagne zijn drie video-interviews ingezet met mensen, die kanker overleefd hebben. De interviews zijn afgenomen door presentatrice Fien Vermeulen, die zelf lymfeklierkanker heeft overleefd. Fien neemt de ex-patiënten Anouk (26), Alexander (42) en Manon (34) in de auto mee richting de onderzoeksreactor in Petten, waar zij vertellen over hun bijzondere ervaringen in tijden van onzekerheid. Elk staan zij voor één van de 30.000 mensen per dag die baat hebben (gehad) bij de medische isotopen.

Op 30.000perdag.nl is een online informatiepark gebouwd waar de bezoeker inzicht krijgt in alle aspecten van medische isotopen: van grondstoffen tot reactor in Petten tot toepassingen in het ziekenhuis. Door het openstellen van die wereld wil NRG aan (ex)kankerpatiënten en hun omgeving laten zien, wat er nodig is om kanker te kunnen behandelen -en tevens om ondersteuning vragen voor het belang van medische isotopen en goede kankerbehandeling in Nederland.

Iedereen kan zijn ondersteuning laten zien door de Facebookpagina 30.000perdag te liken. Voor een extra zichtbare vorm van support, zijn er T-shirts te bestellen via 30.000perdag.nl, waarmee zowel ex-patiënten, als supporters hun steun kunnen betuigen.

URL: http://30000perdag.nl/

Terug naar het nieuwsoverzicht