{settings.product}

Doe mee met de opiniepeiling over kernenergie van de RLi

oktober 2021 -

De Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (RLi) plaatste op zaterdag 16 oktober 2021 een advertentie in de landelijke dagbladen met de volgende tekst:

Wat vindt u van kernenergie? De Raad hoort graag uw mening.

Onder de tekst staat het webadres van het onderzoekbureau IPSOS (zie ook hieronder), dat door de RLi met de uitvoering van de inventarisatie is belast.

Iedereen van 16 jaar of ouder kan meedoen aan het onderzoek. U hebt tot en met zondag 31 oktober de tijd.

Toelichting:

Kernenergie staat volop in de belangstelling als één van de mogelijkheden binnen de energietransitie.

De Rli signaleert, dat kernenergie veel aandacht krijgt van politiek en media. Echter, een goed gesprek over nut en noodzaak van kernenergie blijkt in de praktijk lastig. De Rli vindt het belangrijk, dat het gesprek hierover wél goed verloopt. Uw bijdrage aan deze inventarisatie helpt om alle argumenten en afwegingen in beeld te brengen.

De RLi is gevraagd advies uit te brengen. De RLI gebruikt de uitkomsten voor een representatief vervolgonderzoek door Ipsos naar het onderwerp kernenergie. De inventarisatie draagt bij aan het advies dat de Rli hierover in 2022 uitbrengt.

Het onderzoek bestaat uit drie open vragen. IPSOS vraagt naar uw achtergrondgegevens. Uw leeftijd, de regio, waar u woont en of u man, of vrouw, of wat anders bent. Voorts vraagt IPSOS naar de associaties, die het begrip kernenergie bij u oproept. Tenslotte vraagt IPSOS naar de voordelen van de toepassing van kernenergie en naar de nadelen.

Voor meer informatie, ga naar:
https://www.rli.nl/in-voorbereiding/kernenergie

Om mee te doen aan het onderzoek, ga naar:
https://www.ipsos.com/nl-nl/kernenergie

Terug naar het nieuwsoverzicht