{settings.product}

NRG houdt webinar over nucleaire innovatie en u bent welkom

mei 2021 -

Op donderdag 20 mei organiseert NRG van 15:30 tot 16:30 een webinar over innovatie op het gebied van de kernenergie.

Tijdens het webinar zullen enkele internationale deskundigen een kant van de innovatie belichten.

De heer Jim Reed van EdF zal ingaan op aspecten van de bedrijfsvoering van kerninstallaties op de lange termijn °) en met name op de aspecten, die in Engeland spelen.

De heer Janne Liuko van het elektriciteitsbedrijf Fennovoim vertelt over de voorbereidingen voor de bouw van de kerncentrale Hanhikivi–1 nabij Pyhäjoki in Finland aan de oostkust van de Botnische Golf. Het is een Russische drukwaterreactor van het type VVER-1200. Siemens geeft ondersteuning voor de aanpassing van de instrumentatie. Het project doorloopt thans de fase van de vergunningverlening, die is gebaseerd op een stapsgewijze aanpak. De verwachting is, dat de bouwvergunning in de zomer van 2022 voorligt, dat de bouw een jaar later begint en dat de kerncentrale begin 2029 in bedrijf komt. De geschatte bouwkosten liggen tussen € 7 en 7½ miljard. Gememoreerd zij, dat de Finse kerncentrale Loviisa twee eenheden van het type VVER-440 heeft.

De heer Kwang-hee van het elektriciteitsbedrijf Korea Hydro & Nuclear Power (KHNP), een dochteronderneming van Korea Electric Power Corporation (KEPCO), vertelt over de Koreaanse betrokkenheid bij de bouw en inbedrijfneming van Barakah-1 in de Verenigde Arabische Emiraten. Het is de eerste van een viertal eenheden. Ze zijn alle van het type APR-1400. Barakah-1 begon op 6 april 2021 zijn commerciële bedrijfsfase. De totale bouwkosten van de vier eenheden bedragen € 22 miljard en ze zullen voor een kwart in de elektriciteitsvraag voorzien. Het elektriciteitsverbruik van de Emiraten is slechts weinig meer dan in ons land. Het bedrijf KHNP exploiteert in Zuid-Korea de kernenergie– en waterkrachtcentrales, die ongeveer 27% van de elektriciteitsproductie voor hun rekening nemen.

De deelname aan het webinar is kosteloos. Vooraf aanmelden is gewenst. Meer informatie over het webinar:
https://www.nuclearinnovationconference.eu/registration-webinar

Meer informatie over Barakah-1 treft u aan in het KernVisie nieuwsbericht van 3 maart 2020, dat is getiteld ”Koreaanse kerncentrale in Emiraten kan opstarten” door op de titel te klikken

°) In het Engels: Long-term operation ofwel LTO

Terug naar het nieuwsoverzicht